Ledová Praha PS Záře

V pátek 29. ledna 2016, o pololetních prázdninách se PS Záře i letos, stejně jako každý rok vydala na „Ledovou Prahu“. A že to bylo opravdu nabitý den.

Ledová Praha PS Záře

Sraz byl ráno v klubovně, odkud jsme se bez zbytečného otálení přesunuli MHD na Náměstí republiky a dál pokračovali pěšky do Celetné ulice. Naším prvním cílem bylo Wax museum Prague – muzeum voskových figurín, kde jsme chtěli být jakmile otevřou, abychom se vyhnuli čekání ve frontě na vstupenky.

U muzea jsme skutečně byli první. Dokonce ještě dříve než paní pokladní, protože otevírali až o hodinu později. Vzhledem k tomu, že bylo krásné počasí, nám to ale vůbec nevadilo. Zahráli jsme si pár her na Staroměstském náměstí a prošli se na Karlův most, kde jsme si kromě pohledu na Pražský hrad užili i krmení racků. O voskové figuríny jsme ale nepřišli. Ukázal se nám třeba Karel IV. s manželkami, Bílá paní z Rožmberka nebo Harry Potter.

Další byla na programu komentovaná prohlídka Staroměstské radnice. I přesto, že trvala poměrně dlouho, jsme ji všichni zvládli na jedničku. Nejlepší na ní bylo zákulisí apoštolů Orloje a podzemí s vězením.

Pak přišel čas se posilnit. Sice jsme měli výborné svačinky od rodičů, ale nebyla by to správná Ledová Praha, kdybychom se nestavili na něco „zdravého“, tentokrát v KFC. Plni nových sil jsme vyrazili do Muzea kostek se spoustou známých i neznámých variant LEGA. Jaké bylo naše překvapení na konci prohlídky, když jsme zjistili, že naši vedoucí nám nejsou v patách. Zůstali daleko za námi v herně, odkud odcházeli jen velmi neochotně.

Naše cesta pokračovala procházkou kolem Národního divadla, přes Vltavu, do Českého muzea hudby. Cestou přes most Legií nás zaujalo hřiště na Střeleckém ostrově a bylo rozhodnuto ještě si trochu užít jarní počasí. Po několika zkušebních kolech jsme si nakonec dali závod ve zdolávání překážek na čas.

V muzeu hudby pro nás měli připravený kvíz s otázkami a odpověďmi ukrytými v expozici s příslibem odměny za jeho vyřešení. V tu chvíli bylo jasné, že plánovaný návrat ke klubovně včas nestihneme, naštěstí ale existují mobily, takže zatímco děti hledali odpovědi na kvíz, vedoucí se s rodiči domluvili na pozdějším návratu. Pak už jsme si jen prohlédli výstavu a vyrazili zpátky ke klubovně.

Ledová Praha nás opět nezklamala, užili jsme se skvělý den a už se těšíme na příští rok.


Článek (autor Pavla Šobrová) a foto převzato z webu PS Záře.

Publikováno: pondělí 8. února 2016 11:26 Vložil: Michal Krtek Rejzek

Související odkazy

Přiložené fotografie

Orloj Prohlídka Staroměstské radnice KFC Muzeum lega Muzeum hudby

« Zpět na výpis článků

© 2024 Pražská organizace Pionýra | praha@pionyr.cz