Finále Dětské Porty a Melodie

Z patnácti oblastních kol Dětské Porty a Melodie ročníku 2015/16 postoupilo do republikového finále méně hudebních skupin, než jsme byli doposud zvyklí. Možná byly poroty na oblastních kolech příliš přísné nebo se zkrátka kapel neurodilo. I tak však porotci ve dvou soutěžních dnech shlédli v pražském Divadle Za plotem rovnou stovku vystoupení, a to v devíti soutěžních kategoriích. Po nasčítání času to představovalo 21 hodin programu.

Finále Dětské Porty a Melodie

Jako host vystoupil v rámci páteční večera sympatický a charismatický herec Martin Písařík se svými autorskými skladbami, v sobotu pak kapela, která již po léta neodmyslitelně patří k Dětské Portě, tj. kvartet Klíč. Atmosféra byla od čtvrtečního večera, kdy festival začínal v Sokole Kobylisy, až do neděle, kdy se účastníci rozjížděli do svých domovů, báječná, především díky samotným účastníkům soutěže.

XXV. republikovým finále se Veselí Medvědi rozloučili po mnoha letech s Dětskou Portou jako organizátoři a pořadatelé a pomyslnou štafetu předávají svým nástupcům zářícím a v plné síle (PS Záře).

Výročním koncertem v pátek od 17 hodin jsme se snažili poděkovat všem kamarádům, spolupracovníkům a kolegům, bez kterých by Dětská Porta nebyla tam, kde je. Doufáme, že upomínková plaketka s logem soutěže a dvě CD mapující dobu, po kterou jsme z RF pořizovali „live“ nahrávky, je alespoň trochu potěšila. Velice milá byla i návštěva Martina Bělohlávka, který našel skulinu v nabitém programu a zavítal v průběhu galavečera do divadla.

Takže ahoj na nějakém příštím oblastním kole Dětské Porty či Sedmikvítku nebo případně na příštím RF. Našim pokračovatelům budeme moc držet palce.

Kdo byli letos vítězové?

Melodie
Instrumentalisté: Radomír Kolář
Zpěváci: Natálie Melicharová
Divácká cena: skupina Jehla
Zvláštní cena poroty: Denisa Černá, Sára Fleglová

Dětská Porta
Kategorie JA-1: Rudolf Prušák
Kategorie JA-2: Jana a Markéta Hejdovy
Kategorie JB: Irena Petříková
Kategorie JC: Klára Vytisková
Kategorie JP: Daniela Plimlová
Kategorie SA: skupina Vodníci
Kategorie SB: skupina SarkazzFarkazz
Kategorie T: skupina Kamarádi
Divácká cena: Rudolf Prušák, skupina Mrňouskové
Ocenění v autorské soutěži: Irena Petříková, Daniela Ulrichová, Vít Štaigl

Celé výsledky najdete na www.sedmikvitek.pionyr.cz.

Na více fotek se můžete podívat na našem Facebooku.

Publikováno: pátek 26. února 2016 11:48 Vložil: Ondra Hrdlička, 96. PS Veselí Medvědi

« Zpět na výpis článků

© 2024 Pražská organizace Pionýra | praha@pionyr.cz