Novinky z PVC 01

Jaké kurzy a semináře plánuje pražské PVC v letošním roce a co chystá na rok příští se dozvíte v tomto článku.

Novinky z PVC 01

Vyhlašované kurzy:

  • Kurz VDK-B instruktor formou tří seminářů a tří výjezdů
  • Kurz VDK-A vedoucí formou pěti seminářů a tří výjezdů

Podrobné informace o kurzech najdete na webu PVC01. Kurz VDK-A vedoucí je určen držitelům kvalifikace VDK-B instruktor. Případní zájemci, kteří mají pouze kvalifikaci instruktora, se kurzu mohou také zúčastnit, ale po úspěšném absolvování jim může být vydáno pouze osvědčení kvalifikace oddílového vedoucího.

Vyhlašované semináře:

  • Seminář průvodcování na Pionýrské skupině

Čtvrtek 20. října od 18:00 pravděpodobně na Senovážném náměstí v zasedací místnosti (místo bude upřesněno dle zájmu).
Jak si vychováváte mladé vedoucí a instruktory na skupinách, jak předáváte zkušenosti a dovednosti svým mlaďochům? Ve Směrnici pro přípravu a vzdělávání v Pionýru již nějakou dobu máme možnost vzdělávání pomocí průvodcování. Pokud vás zajímá, jak by to mohlo fungovat a jak touto formou zajistit řádnou kvalifikaci pro své instruktory a vedoucí, přijďte na diskuzi. Věřím, že nalezneme způsob, jak tuto možnost v Praze převést do reality. V případě zájmu prosím napište na mail vzdelavani@praha.pionyr.cz, abychom v případě většího zájmu zajistili vhodné prostory. O případné změně místa budete informováni na stránkách PVC01.

Plánované kurzy:

  • Kurz volených funkcionářů

Předpokládám, že v lednu či v únoru proběhne jednovíkendový kurz pro vedoucí PS, hospodáře PS a členy rad.

  • Kurz HVT

Akreditace pro kurzy hlavního vedoucího tábora se nyní plánuje na tři roky. Podle dlouhodobého sledování nemá smysl dělat kurz každoročně, ale cca jednou za tři roky. Na rok 2017 tedy připadá naplánovaný kurz, který proběhne formou dvou víkendů v březnu a v dubnu. Využijte tuto nabídku, v roce 2018 kurz HVT opět připravovat nebudeme.

  • Kurz ZZA

O kurz zdravotníka zotavovacích akcí je dlouhodobě obdobný zájem, jako o kurz HVT, proto jej plánujeme ve stejném termínu, tedy ve dvou víkendech v březnu a v dubnu. I tady platí, že v roce 2018 kurz pravděpodobně neproběhne.
Všechny kurzy budou včas vyhlášeny.

Je pravděpodobné, že v roce 2017 proběhnou ještě další kurzy a semináře. Teď na podzim vás také ještě vyzveme k pravidelnému vyplnění dotazníku, abychom zjistili vaše potřeby a lépe naplánovali kurzy na rok 2017. V případě jakýchkoli dotazů mě můžete kontaktovat.


mail: vzdelavani@praha.pionyr.cz
tel.: 721 825 585
Láďa Ráma Šimek

Publikováno: středa 5. října 2016 17:10 Vložil: Michal Krtek Rejzek

Související odkazy

« Zpět na výpis článků

© 2024 Pražská organizace Pionýra | praha@pionyr.cz