Setonův závod 2017

Brněnští Pionýři čelili v závodě náročným úkolům i zimě Navzdory nepříznivému počasí se v sobotu 22. dubna zúčastnilo tradičního Setonova závodu na tři stovky pionýrů z Brna a okolí. Na trase mezi Soběšicemi a Útěchovem se utkali ve znalostech vázání uzlů, české přírody či první pomoci.

Setonův závod 2017

Tříčlenné hlídky dětí a mládeže z šestnácti pionýrských oddílů čekalo na trati přibližně patnáct stanovišť, na kterých si mohly poměřit síly v tábornických dovednostech, které s vedoucími oddílů trénují přes rok na schůzkách i výletech. Úkoly zadávali dětem dobrovolníci, které znalosti a dovednosti dětí následně také hodnotili. „Důležitým kritériem hodnocení jsou nejen samotné znalosti, ale také schopnost spolupráce v týmu a rychlost.“ Uvedla Anka ze stanoviště uzlování.
Letošní ročník sužovalo zimní počasí téměř po celou dobu, přesto v cíli panovala dobrá nálada. Závodníci po doběhnutí dostali zaslouženou odměnu ve formě teplého jídla a pití. Během sčítání výsledků a čekání na ostatní hlídky se dějiště závodu stalo místem setkávání s přáteli a sdílení zážitků. Jak sdělila Karolína z oddílu Severka: „Na „sítňák“ chodím každý rok ráda, protože tu potkávám kamarády z dalších brněnských oddílů a můžeme si společně zasoutěžit.“
Setonův závod je soutěž mezi brněnskými pionýrskými oddíly, který každoročně pořádá Jihomoravská krajská organizace Pionýra. Společně s podzimními a jarními soutěžemi v nejrůznějších sportech, šifrovacích hrách či překonávání lanových překážek se řadí do tzv. Zelené ligy, mezioddílového celoročního klání na jehož konci vzejde sedm vítězných oddílů, které se podílí na přípravě dalších akcí i vedení jihomoravského Pionýra.

Publikováno: úterý 25. dubna 2017 16:58 Vložil: Tereza Navrátilová

Přiložené fotografie

« Zpět na výpis článků

© 2024 Pražská organizace Pionýra | praha@pionyr.cz