72 hodin je za námi – díky všem, kdo pomáhali

Dobrovolnický projekt 72 hodin proběhl ve dnech 12. až 15 října a se 14 dílčími aktivitami se do něj zapojili i pionýři. Díky všem, kdo přiložili ruku k dílu a pomáhali přírodě, místu, kde žijí, i lidem kolem sebe.

72 hodin je za námi – díky všem, kdo pomáhali

Ptáte se, jak pionýři pomáhali? Například v Hrádku se děti seznámily s pamětními místy a pomníky a poté pomohly s jejich úklidem a úpravou. V Hluchově pomáhala PS Mladý Vodák s úklidem lesoparku, ve kterém děti vysbíraly často i nečekané předměty. Pionýrská skupina Vysočina Svitavy uspořádala sbírku plyšových hraček do sanitek, aby pomohly s uklidňováním převážených dětí. Oddíl Babety se pustil do úklidu a terénních úprav bývalého kravína, kde chtějí vytvořit prostor pro volný čas dětí. Oddíl Draci se pustil do obnovy třešňové aleje v Zahájí. Pionýrská skupina Čtrnáctka uklízela nejen okolí své klubovny, ale i dětské a fotbalové hřiště a břeh řeky Dřevnice. Na hřiště se zaměřila i pražská PS Záře, která uklízela dětské hřiště u své klubovny, a také PS Plejády Šternberk, která se pustila do obnovy nepoužívaného hřiště na volejbal ve Velké Bystřici, ale také do sázení stromků ve Šternberku. PS Ptáčata z Domažlic uklízela cyklostezku do Havlovic. Úklidem pomáhal i 66. PTO Brabrouci, který uklízel v areálu sokolovny v Modřicích listy stromů napadených škůdcem, nebo Kamarádi z Holešova, kteří uklízeli okolí své klubovny. Ve Zborovicích zase oddíl Mláďata čistil zelené plochy, opravoval ptačí krmítko a třídil nasbíraná víčka.
Velkou a trochu neobvyklou akcí byl v rámci 72 hodin i Folkový guláš – memoriál Pavla Maršálka, což je veřejné oblastní kolo soutěží Dětská porta a Melodie, kam měla veřejnost vstup zdarma. .
Pionýři zkrátka umí pomáhat mnoha způsoby. :)

Publikováno: středa 18. října 2017 15:24 Vložil: Jakub Kořínek

« Zpět na výpis článků

© 2024 Pražská organizace Pionýra | praha@pionyr.cz