Bobříci a Kočovníci pátrali po tajemství slavného alchymisty

Magické datum 11.11.2017 bylo v tajných knihách pražských mágů označeno jako nejvhodnější pro nalezení tajemství známého alchymista magistra Kelleyho. 188. PS T.O.Bobříci a 49. PS Kočovníci sebrali odvahu a důvtip a vyrazili společně toto tajemství najít.

Bobříci a Kočovníci pátrali po tajemství slavného alchymisty

Sraz na pátrací akci nazvanou podle hledané knihy Ztracená Atalanta byl 11.listopadu v 11.11 na Loretánském náměstí, kde se účastníci dozvěděli, že v 17.20 (s magií čísel jsme si trochu hráli) bude možné vyřknout zaklínadlo a k prastarému tajemství se dostat. Na cestě ale čekala řada překážek a úkolů.

Skládání zprávy hned na začátku hry poslalo našich pět herních skupinek do Muzea alchymistů a mágů staré Prahy. Člen tajného bratrstva, který zde na pátrání dohlížel, dal našim dobrodruhům list plný indicií, které bylo v muzeu, dříve domě s laboratoří alchymisty Kelleyho, potřeba najít a bez nichž by se v dalším pátrání neobešli. Také zde získali první mince, ze kterých, aniž by to v tu chvíli ještě tušili, budou na konci hry společně skládat zaklínadlo. Do té doby je ale čekalo ještě plnění řady dalších úkolů.

Úspěch nejen u hráčů, ale také u kolemjdoucích turistů, měla klepna. Postava z legendy vážící s k názvu alchymistova domu – U osla v kolébce. Klepna měla místo miminka v zavinovačce osla a hráči měli vymyslet kouzlo, aby se z osla stalo opět normální dítě. Všem se to naštěstí podařilo a vydali se slunečným, větrným dnem na tramvaj, která je dopravila do Vršovic.

Tady se mohli rozhodnout mezi několika stanovišti a co nejvíc jich stihnout obejít, ale nejdůležitější bylo dostat se včas na autobus s magickým číslem 111. Ten všichni stihli. Do té doby splnily skupiny většinu úkolů u vršovických alchymistů – vybírali správný tajný inkoust, přikládali znamení zvěrokruhu na desku s písmeny, tříbili svou chuť a čich, otevírali podivný zámek na truhle a také napjatě čekali u telefonní budky na její zazvonění.

Autobusem 111 se pak přesunuli do poslední etapy hry, která se odehrávala v okrajové části Prahy – v Kolodějích. Zde totiž byla podle legendy někde schovaná truhla se starou knihou magistra Kelleyho, v níž by snad mělo být ukryté tajemství kamene mudrců a nesmrtelnosti. Nejprve bylo ale potřeba získat ještě poslední mince s písmeny, aby bylo zaříkávadlo kompletní. Přesně v 17:20 byla kouzelná věta vyřčena, ve tmě se objevil klíč a řada plamenů sršících ze země ukazovala pátračům cestu. Truhla byla nalezena, v ní několik hrstí zlatých mincí a bohužel jen cáry papíru zničené časem, kdysi možná ukrývající tajemství řádu světa.

Naši hledači tajemství se naštěstí spokojili s mincemi a i s truhlou utíkali na autobus, aby se dostali brzy domů. Právě včas, aby je nezastihl déšť a svatomartinský lampionový průvod, který se z ničeho nic zjevil na cestě od hřbitova.

Děkujeme všem zúčastněným hráčům i více než desítce vedoucích, kteří zajistili hladký průběh hry.


Za organizátory ze 188. PS T.O.Bobříci Jana Fili Ptáčková a Ladislav Ráma Šimek


V případě, že byste chtěli některé prvky za naší hry využít nebo chtěli detailnější popis celé legendy a úkolů, neváhejte se na nás obrátit, kontakty najdete na www.bobrici.cz.

Publikováno: středa 20. prosince 2017 14:57 Vložil: Michal Krtek Rejzek

Související odkazy

Přiložené fotografie

V muzeu alchymie Proměna osla zpět v dítě Zkouška smyslů Koloděje mají magickou atmosféru Pauza před vyřčením zaříkávadla

« Zpět na výpis článků

© 2024 Pražská organizace Pionýra | praha@pionyr.cz