Proběhlo VI. zasedání PRP spojené s poradou POP+SKOP

V sobotu 6. 4. 2024 proběhlo v budově DDM Beroun VI. zasedání PRP spojené s oblastní poradou POP+SKOP. O čem jsme jednali se dozvíte dále.

Proběhlo VI. zasedání PRP spojené s poradou POP+SKOP

Výpis důležitějších informací z jednání:

  1. PRP bere na vědomí informaci k hodnocení pionýrské kvality – záměrem je společně ohodnotit různé aspekty fungování POP, což pak může VV PRP a další orgány POP využít pro plánování dalších kroků a priorit. Pro dnešní jednání byl s ohledem na časové možnosti připraven ze strany VV PRP výběr 31 z 46 celkem kritérií. Plánem je se k hodnocení po čase vracet a opakovat jej, na základě čehož je možné ověřit posun a změny v jednotlivých oblastech.
  2. PRP bere na vědomí, že z ohledem na směrnici POP o přidělování příspěvku z dotace MŠMT pobočným spolkům a pozdní termíny odevzdání nebo plateb nebudou mít následující PS v letošním roce nárok na dotace MŠMT: 6. PS, 16. PS, 37. PS, 61. PS, 213. PS
  3. PRP bere na vědomí zprávu o novému způsobu odevzdávání schvalovacích listů táborů pomocí podpisů přes RISP s validací Google authenticator, dále varování ohledně přísnějších podmínek pro uvolnění zaměstnanců na letní tábory (uvolnění je určeno pouze pro dobrovolníky, kteří přímo pracují pravidelně s dětmi a budou pracovat přímo s dětmi i na táboře.)
  4. PRP bere na vědomí informaci, že od října 2024 se předpokládá financování kurzů PVC z projektu Žebřík – ceny plánovaných kurzů jsou od října uvedené bez dotací MŠMT
  5. PRP bere na vědomí informaci o činnosti FMP, ukázku testovací verze webu  poznej.pionyr.cz, pořádání podpůrných schůzek pro oddílové vedoucí, běžící projekt Sedmiideálová výzva (viz dokument) a nabídku pro oddíly k zapojení se do výzvy (možno i zpětně)
  6. PRP bere na vědomí zdůvodnění schválení vnitřních hospodářských směrnic POP (vycházejících z přílohy směrnice o hospodaření), které v případě schválení budou platit v rámci POP (nijak neovlivňují PS)

Celý zápis najdete pod odkazem. Další jednání PRP je plánováno na prosinec 2024.

Publikováno: středa 17. dubna 2024 0:00 Vložil: Michal Rejzek

Přiložené fotografie

« Zpět na výpis článků

© 2024 Pražská organizace Pionýra | praha@pionyr.cz