Cesta na Kurupiru je u konce

O víkendu 2.-4.6.2023 se na TZ Morgana sešlo asi 60 lidiček z 93. PS Orion, 49. PS Kočovníci, 188. PS T.O. Bobříci, 213. PS UFO, oddílu Altair ze 147. PS Galaxie a oddílu Rondel při POP. Čekala nás expedice na tajemnou stolovou horu Kurupira, která se nachází v Amazonii na pomezí Brazílie a Venezuely.

Cesta na Kurupiru je u konce

Našli jsme zde tvory a rostliny, které podle vědeckého poznání měli dávno vymřít. Potkali jsme zde třeba mohutného stegosaura, obří vážku meganeura či strašného phorusrhaca. Prodílali jsme se houštinami dávných kapradin či přesliček. Nejstarší živočich, kterého jsme zde objevili, byl trilobit. Během průzkumu jsme se dozvěděli také o zvláštním tvoru, který nikdy nežil jinde než právě na tomto místě, morgasaurovi pionýrusovi.

Odpoledne jsme tedy spojili síly a nalezli jeho mrtvé tělo. Ze zubů jsme pak sestavili klenot Kurupiry, který nám odhalil místo pokladu. O naše žaludky se po celou dobu starala trojice místních kuchařů, kteří nám nabídli výborné brazilské speciality. Z expedice do pravěku jsme se nakonec všichni bezpečně vrátili. A naše objevy jistě doplní vědecké poznání lidstva.

Za realizační team sepsal Ráma

Publikováno: neděle 11. června 2023 17:37 Vložil: Michal Rejzek

Přiložené fotografie

« Zpět na výpis článků

© 2024 Pražská organizace Pionýra | praha@pionyr.cz