Lesem ke hvězdám na průzkum Měsíce

Jak to vypadá na povrchu Měsíce? Na co tam můžeme narazit? A jak odtud vypadá pohled na Zemi? Najít odpověď nejen na tyto otázky se první říjnovou sobotu vydalo skoro 350 dětí z pražských Kobylis a okolí do Ďáblického háje na akci Lesem ke hvězdám, kterou pořádala 68. pionýrská skupina Lvíčata.

Lesem ke hvězdám na průzkum Měsíce

Podzimní počasí nám nedalo nic zadarmo – chvíli to vypadalo, že odpoledni bude kralovat déšť. Těsně před začátkem akce ale pršet přestalo, a do Ďáblického háje začaly proudit dětí za doprovodu rodičů. Přes padesát organizátorů pro ně nachystalo různorodá zábavná stanoviště, doprovázená atmosférou setmělého lesa a doplněná o poutavé světelné dekorace a efekty. 

Letošní ročník akce byl inspirován Měsícem – děti si z každého stanoviště odnesly malý barevný polodrahokam a vytvářely si tak vlastní sbírku měsíčních kamenů. Trasa vedla i okolo pionýrské vlajky, hrdě se tyčící na místě údajného přistání prvních průzkumníků (alias pionýrů) na Měsíci. V cíli pak čekala účastníky letošního třináctého ročníku kromě drobné odměny také návštěva ďáblické hvězdárny, kde bylo možné se skrze roztrhaná mračna podívat právě i na Měsíc.

Počasí jsme poručit nemohli – ale mimo to se akce vydařila, o čemž svědčily jak skvělé reakce rodičů, tak spokojenost organizátorů, kteří se ještě po skončení potkali u společného ohně, aby si akci vyhodnotili. Jim všem je třeba moc poděkovat! A nás moc potěšilo, že nám s organizací přišli pomoci kamarádi rovnou z šesti dalších pionýrských skupin.

Těšíme se zase za rok!
? 68. pionýrská skupina Lvíčata

Publikováno: sobota 22. října 2022 0:00 Vložil: Ondřej Machulda

Související odkazy

Přiložené fotografie

Lesem ke hvězdám 2022 Lesem ke hvězdám 2022 Lesem ke hvězdám 2022 Lesem ke hvězdám 2022 Lesem ke hvězdám 2022 Lesem ke hvězdám 2022

« Zpět na výpis článků

© 2024 Pražská organizace Pionýra | praha@pionyr.cz