Lesem ke hvězdám s rekordní účastí

Souhvězdí Lva pohaslo! Všech devět jeho hvězd znenadání přestalo zářit na obloze. Ale jako 68. pionýrská skupina Lvíčata přeci nemůžeme souhvězdí Lva nechat na holičkách – naštěstí se sešlo na 650 malých dobrodruhů z okolí, kteří byli odhodlaní nám pomoci a vrátit ztracenou záři souhvězdí na nebe.

Lesem ke hvězdám s rekordní účastí

V sobotu 7. října to byl poměrně větrný ale přesto ještě teplý podvečer, kdy se Ďáblický háj na Praze 8 začal plnit dětmi – čtrnáctý ročník akce Lesem ke hvězdám právě začal! U startu bylo nejprve možné se zastavit u ohně, a ještě si před cestou opéci buřta. A pak už vzhůru do tajů setmělého lesa.

Každé stanoviště symbolizovalo jednu z devíti hvězd souhvězdí Lva, kterou bylo třeba pomoci rozsvítit. Na svojí kartičku si díky domu každý mohl postupně seskládat vlastní souhvězdí Lva, tvořené fluorescenčními hvězdičkami. ⭐️ Pestrobarevná světla, lightsticky, lasery, UV světlo i další dekorace společně s nadšenými organizátory vytvářely příjemnou atmosféru, při které se úkoly plnily jedna radost. Na přípravě části stanovišť se navíc podílely děti z našich celoročních oddílů, které vymyšlení a přípravě věnovaly i část svých oddílových schůzek – a jak přípravu tak organizaci na místě zvládly s velkým přehledem.

Završení cesty pak bylo u Ďáblické hvězdárny – děti dostaly malou odměnu, která jim připomínala jejich dobrodružství, a mohly se ještě ponořit do dalších tajů vesmíru při prohlídce hvězdárny nebo sledování krátkého kresleného filmu o vesmíru.

Takhle veliká akce se neobejde bez úsilí spousty organizátorů – těch bylo letos přes šedesát. Zapojili se vedoucí z naší 68. pionýrské skupina Lvíčata, už zmíněné děti z oddílů, přiložit ruku k dílu přišli i rodiče a také spousta dalších kamarádů z jiných pionýrských skupin i odjinud. Ti všichni nám pomohli na místě zvládnout naprosto rekordní účast, a to skoro s vypětím všech sil. Jen díky nasazení tolika dobrovolníků jsme byli schopni akci uspořádat, děkujeme!

Publikováno: středa 18. října 2023 0:00 Vložil: Ondřej Machulda

Související odkazy

Přiložené fotografie

Lesem ke hvězdám Lesem ke hvězdám Lesem ke hvězdám Lesem ke hvězdám Lesem ke hvězdám

« Zpět na výpis článků

© 2024 Pražská organizace Pionýra | praha@pionyr.cz